header climate designers
Jaga ClimateDesigners Vertical Picture mobile
  • Wie zijn we?
  • Jaga Climate Designers

Jaga Climate Designers

Imago passief koelen

Jaga Climate Design staat voor een reeks innovatieve radiatoren voor verwarming, koeling en ventilatie. Jaga radiatoren zorgen voor een comfortabel en gezond binnenklimaat in élk seizoen.

Imago passief koelen

Jaga radiatoren zijn ontworpen voor de laagste watertemperaturen en de meest milieuvriendelijke technieken, zoals warmtepompen en zonne-energie. Installaties waarbij geen vuur (lees: stookketel) meer nodig is.

Imago actief koelen

Jaga radiatoren zijn lichter maar desondanks veel efficiënter. Zij geven een hoger vermogen met veel minder grondstofverbruik dan vloerverwarming of gewone radiatoren. Eco design met minder materiaal maar méér technologie.

Minder materiaal, zuivere productiemethodes en een lager energieverbruik resulteren in een lagere CO2-uitstoot: Jaga radiatoren zorgen dus ook voor een beter buitenklimaat.

Imago passief koelen

Is dit relevant?

De vermindering van de CO2-uitstoot van een gemiddelde woning kan gemakkelijk oplopen tot 300 kg/jaar, of evenveel als een gemiddelde auto op 2000 km uitstoot! Een stad als Brussel of Amsterdam kan makkelijk 100 miljoen kg CO2 minder uitstoten met Jaga Low-H2O radiatoren. Gebouwen zorgen voor 37% van het totale energieverbruik wereldwijd. Ze kunnen dus zéker een essentiële bijdrage leveren aan een beperking van de opwarming van de aarde.

Amazonewoud

Het Amazonewoud: de long van onze planeet.

Het Amazonewoud beslaat 50% van de totale oppervlakte aan regenwoud. Het absorbeert bijna 20% van de 38 biljoen ton CO2 die jaarlijk door de mensheid geproduceerd wordt en is daarmee ons belangrijkste wapen tegen de gevolgen van de CO2-vervuiling. Desondanks wordt er elk jaar 10.000km2 vernield door ontbossing. Willen we nog een belangrijke verbetering bereiken in de kringloop van CO2-vervuiling en de ernst van de komende klimaatveranderingen, dan is een substantiële vermindering van de CO2-uitstoot en een volledige bescherming van het Amazonewoud en alle andere bosbestanden absoluut noodzakelijk!